Украйна поиска среща с Русия в рамките на следващите 48

...
Украйна поиска среща с Русия в рамките на следващите 48
Коментари Харесай

Украйна иска среща с Русия в следващите 48 часа. Киев получава още оръжия от Запада

Украйна изиска среща с Русия в границите на идващите 48 часа, с цел да разиска ескалацията на напрежение поради струпаните по границата ѝ съветски войски. От Киев се позоваха на договореностите, свързани с присъединяване в Организация за сигурност и съдействие в Европа (OSCE), в която член е и Москва, заяви Би Би Си.

В последните месеци на 2021 година Русия и техника по границата си с Украйна. Това породи подозрения от страна на Запада, че се готви инвазия, само че все още от Кремъл отхвърлят да имат сходни планове. Очакванията на Съединени американски щати са, че съветските войски могат да нахлуят „ във всеки миг “, даже и преди края на Олимпийските игри в Пекин, които завършват на 20 февруари. През миналите дни над 35 страни, измежду които и България, да изоставен Украйна и да не пътуват до тази страна, а някои от тях изтеглиха забележителна част от дипломатите си.
 Уроци по война: Учениците в Украйна се приготвят за най-лошото  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

По инструкции на министър Теодора Генчовска Министерството на външните работи на България образува спешен щаб, който непрекъснато да следи обстановката към Украйна и е в подготвеност да предприеме дейности по евакуация на български жители от страната.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба изясни апела си като последваща стъпка за Украйна. Според него свикването на срещата в OSCE е най-логична, защото досега Русия е отхвърляла всички официални претенции да изясни за дейностите си.

„ Ако Русия е сериозна, когато приказва за независимостта на защитата в рамките на OSCE, тя би трябвало да извърши уговорките си за военна бистрота, с цел да деескалира напрежението и да усили спокойствието за всички “, сподели Холеба.

В същото време президентът Володимир Зеленски продължава да отстоява тезата, че не вижда причина за „ суматоха “ по отношение на дейностите на Русия. В неделя той организира телефонен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън. В него двамата водачи за следващ път се оповестиха за търсене на решение за рецесията по изкусен път. Ден по-рано президентът на Съединени американски щати организира и.

В същото време западни страни не стопират с за Украйна. В неделя Киев получи системи за противовъздушна защита „ Стингър “, както и муниции, които дойдоха от Литва. Освен това Съединени американски щати изпрати и в допълнение 180 тона муниции за украинските военни.

Англия разгласи, че приготвя пакет от военна и икономическа помощ за Украйна. Говорител на държавното управление акцентира, че задачата на Лондон е разрешаване на рецесията посредством дипломация, само че също, че Русия може да предприеме инвазия „ всеки миг “. По-късно през седмицата се чака министър председателят Борис Джонсън да направи обиколка в Европа, на която ще договаря за общи дейности по отношение на Москва.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР