Украйна поиска от Турция да помогне за разследването на три

...
Украйна поиска от Турция да помогне за разследването на три
Коментари Харесай

Украйна иска Турция да разследва още три руски кораба за кражба на зърно

Украйна изиска от Турция да помогне за следствието на три кораба, плаващи под съветски байрак, като част от напъните на Киев да проверява това, което твърди, че е кражба на зърно от окупираната от Русия своя територия , написа " Ройтерс ".

В писмо от 13 юни, за което не е съобщавано до момента, украинската прокуратура упорства турското министерство на правораздаването да проверява и даде доказателства за трите посочени кораба, за които подозира, че са взели участие в превозването на зърно, за което се твърди, че е откраднато от неотдавна окупирани украински територии , като Херсон.

В документа се показва, че корабите са отплавали от основния зърнен терминал на Крим в Севастопол през април и май и са дебаркирали в турски пристанища.

И трите огромни кораба за насипни товари - " Михаил Ненашев ", " Матрос Позинич " и " Матрос Кошка " - са благосъстоятелност на дъщерно сдружение на глобена от Запада съветската държавна компания " Обединена корабостроителна корпорация ", демонстрират данни на Equasis.

Ако се откри, че Обединената корабостроителна корпорация е транспортирала зърно от неотдавна окупираната украинска територия, това ще е следващо доказателство за присъединяване на съветски държавни предприятия в износа на това, което Киев твърди, че е открадната украинска стока.
 Киев заяви за арестуван съветски транспортен съд с крадено украинско зърно в Турция
Киев заяви за арестуван съветски транспортен съд с крадено украинско зърно в Турция

Турската страна не разяснява задържането му

и за кражба на зърно и това, че от началото на войната е изнесла минимум 400 000 тона зърно от окупирани украински територии.

Турция към този момент съобщи, че ще се опълчи на Русия или която и да е друга страна да взима украинско зърно или други артикули и

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу към този момент съобщи, че Анкара проверява изказвания, че украинско зърно е било откраднато от Русия и няма да разреши такова зърно да бъде докарано в Турция.

На 2 юли стана ясно, че украинската страна е поискала от " Жибек Жоли " , който плава под съветски байрак, а на борда му, съгласно Киев, има зърно, изнесено от окупирания от Русия Бердянск .
 Руски транспортен съд със зърно отплава от Бердянск към
Руски транспортен съд със зърно отплава от Бердянск към " другарски страни "

Това е първият транспорт на зърно от пристанището от началото на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР