Украйна поиска от международните партньори да предоставят каквито и да

...
Украйна поиска от международните партньори да предоставят каквито и да
Коментари Харесай

Украйна: Чакаме доказателства от международните партньори за разследване на катастрофата

Украйна изиска от интернационалните сътрудници да дават каквито и да било доказателства, които могат да оказват помощ на проверяващите да проучат аргументите за злополуката на украински пътнически аероплан, който се разруши в Иран. По-рано американски медии оповестиха, че лайнерът е бил свален простъпка от иранска ракета.
" Ако някоя страна има информация, която може да помогне за провеждането на транспарантно и обективно следствие на нещастието, ние сме подготвени да я получим и да спомагаме за по-нататъшна инспекция ", се споделя в изказване на британски език на президентството на Украйна, съобщи БГНЕС.
" Украйна е заинтригувана да откри истината. Затова апелирам всички интернационалните сътрудници: в случай че имате доказателства, които да подкрепят следствието, апелирам, предоставете го ", се споделя още в известието.
„ Следователите изследват няколко версии за аргументите за злополуката: удар от ракета земя - въздух, терористичен акт и щета на мотора ”, сподели Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (RNBO) пред AFP по-рано през днешния ден.
Съветът има задачата да координира следствието на първата съдбовна злополука с присъединяване на най-големия авиопревозвач на Украйна UIA.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи  днес, че има " съмнения " за аргументите а злополуката, защото неназовани чиновници обявиха пред американските медии, че иранските системи за противовъздушна защита евентуално инцидентно са свалили самолета.
Newsweek, CBS и CNN обявиха, че сателитни, радарни и електронни данни демонстрират трагичната неточност, проследявайки баражът от балистични ракети, изстреляни от Иран срещу двете военни бази в Ирак, където работят американските войски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР