Украйна поиска от Федералното бюро за разследване на САЩ да

...
Украйна поиска от Федералното бюро за разследване на САЩ да
Коментари Харесай

Украйна иска помощ от ФБР за разследване на вероятна руска кибератака

Украйна изиска от Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати да помогне в следствието на хипотетична хакерска атака на хакери от съветското военно разузнаване против газовата компания " Бурисма ". Това заяви през днешния ден чиновник на украинското вътрешно министерство, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Газовата компания " Бурисма холдингс " бе в центъра на опитите на американския президент Доналд Тръмп предишния юли да убеди украинските управляващи да стартират следствие против Хънтър Байдън, наследник на кандидата за кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън. Хънтър Байдън беше член на управителния съвет на компанията.

Базираната в Калифорния компанията за киберсигурност " Area 1 Security " в понеделник разпознава хакерската атака против " Бурисма " и я свърза с Главното разследващо ръководство (ГРУ).

Същата хакерска група, известна на специалистите по киберсигурност като " Фенси беър " или " АРТ28 ", през 2016 година извърши сполучливи хакерски атаки против Националния комитет на Демократическата партия и ръководителя на акцията на Хилари Клинтън. Това бе несъмнено от проверяващите в Съединени американски щати като част от интервенция за интервенция в американските избори.

Кибератаката най-вероятно е осъществена в съдействие с съветските специфични служби, сподели на брифинг служителят на украинското вътрешно министерство Артьом Миняйло.

На същия брифинг вътрешното министерство на Украйна заяви, че стартира следствие за допустимо следене на някогашния американски дипломат в Киев Мари Йованович след разкрития в документи, оповестени тази седмица от американския Конгрес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР