Украйна пое отговорност в сряда за поредица от удари срещу

...
Украйна пое отговорност в сряда за поредица от удари срещу
Коментари Харесай

Украйна призна, че е ударила руските военни бази в Крим

Украйна пое отговорност в сряда за поредност от удари против съветски военни бази на анексирания полуостров Крим, в това число този, който аргументи опустошаване на военното летище в Саки предишния месец.

В публикация, оповестена от държавната осведомителна организация " УКРИНФОРМ " Валерий Залужний, главнокомандващ на украинската войска, написа, че ударите са били осъществени с ракети, без да дава повече детайлности. Десет бойни самолета са унищожени въз основата " Саки ", сподели той.

На 11 август туристи от околните курорти оповестиха за употребена от съветските военни. Министерството на защитата в Москва съобщи, че са се запалили муниции поради погрешно боравене с огън и че няма провали по самолетите, само че сателитни фотоси демонстрираха огромни провали по летището, в това число заличаване на 8-10 летателни машини.

Само няколко дни по-късно, в северната част на полуострова, за които Москва призна, че са резултат от саботажни дейности на украински военни.

Украйна до момента единствено намекваше, че има отношение към детонациите в съветските кримски бази, като Москва в множеството случаи настояваше, че гърмежите се дължат на погрешно боравене с муниции и с огън.

Междувременно съветското Министерство на защитата заяви, че продължава ракетните удари против украински поделения и инфраструктура в източна Украйна. Според Москва украинското нахлуване в региона на Николаев е спряло поради понесените огромни загуби в жива мощ и техника.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР