Украйна, под влиянието на Запада, се отдалечи от реалистичните позиции

...
Украйна, под влиянието на Запада, се отдалечи от реалистичните позиции
Коментари Харесай

Медведев заплаши Украйна със загуба на суверенитет и нови територии

Украйна, под въздействието на Запада, се отдалечи от реалистичните позиции в договарянията с Руската федерация и прекрати разговора, което води до понижаване на възможностите за дипломатическо споразумяване на спора. Това съобщи зам.-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

" Шансовете, за жалост, не се усъвършенстват, а се утежняват ", споделя Медведев в изявление за телевизия " Ал Джазира ", внушавайки, че виновността за това е на Киев.

Той предизвестява, че Украйна я чакат още жертви и опустошения и че " Украйна може да загуби спомагателни територии ".

" В последна сметка отводът да се съгласи, заплашва Украйна от загубата на националния суверенитет ", декларира в изявлението Медведев.

Пред " Ал Джазира " индивидът на Москва приканва " да се признават действителностите: както териториалните действителности (това, което се случи с Крим, това, което се случи с Донбас), по този начин и действителностите, свързани с присъединяване в интернационалните организации, в това число военни блокове ".

С безусловен звук Медведев декларира, че Украйна би трябвало да се откаже от бъдещо участие в НАТО, да води неутрална политика и да извърши частична демилитаризация, както " и да се осъществят редица други значими съгласно нас неща ", само че какви са те - съветският политик не посочва, само че за които можем да сме сигурни, че те са напълно свързани с ползите на Кремъл и неуважение на сувуренитета на Украйна.

Бившия президент и министър председател на Русия разяснява и желанието на Швеция и Финландия да влязат в НАТО, наблягайки, че Москва прави оценка това като " по-малка опасност " за своята сигурност, в сравнение с вероятно присъединение на Украйна към алианса. Като причини той показва обстоятелството, че Русия няма " териториални проблеми " с двете скандинавски страни, а " обстановката е друга във връзка с Украйна ".

" Крим е неразделна част от Русия, само че Украйна и редица други страни не признават това ", споделя Медведеви прецизира: " И в случай че Украйна попадне в блок, който е нападателно надъхан по отношение на нас, който има нуклеарен капацитет, то това, може да предизвика най-известните представители на украинския естаблишмънт, елита и просто националистите да извършат нахлуване във връзка с Крим. А това ще докара до директен спор сред НАТО и Руската федерация ", споделя вторият човек в съветския Съвет за сигурност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР