Украйна планира следващата седмица да издаде специална Книга на екзекуторите

...
Украйна планира следващата седмица да издаде специална Книга на екзекуторите
Коментари Харесай

Украйна публикува Книга на екзекутурите

Украйна възнамерява идната седмица да издаде специфична " Книга на екзекуторите " с доказана информация за военни закононарушения, осъществени от съветската войска. Сред изброените лица ще бъдат освен тези, които са направили военните закононарушения, само че и техните командири, написа " Сега ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5884
За това заяви украинският президент Володимир Зеленски в нощното си видеообърщение, публикувано в обществените мрежи. Късно нощес президентът сложи под подозрение изказванията на Москва, че успеха на Русия в Донбас е неизбежна, като съобщи, че " безусловно героичната отбрана продължава ".

" Ситуацията на фронтовата линия не се е трансформирала изключително през последните 24 часа. Горещите точки остават същите. На първо място Северодонецк, Лисичанск и Попасна. Явно окупаторите не са вярвали, че съпротивата на нашите военни ще бъде толкоз мощна и в този момент се пробват да вкарат нови запаси към Донбас. Същото е и в Херсон - вкарват нови елементи, с цел да задушат нашите дейности. Повече от 31 000 съветски бойци към този момент са починали в Украйна. Русия заплаща с съвсем 300 живота всеки ден за една изцяло безсмислена война против Украйна ", сподели Зеленски.

Интензивните сражения за надзор над Северодонецк продължиха и тази нощ, като Русия и Украйна направиха редица изказвания и контратвърдения за обстановката на място. Москва съобщи, че е " освободила " източния град, който е от основно значение за контрола над източния украински район Донбас, макар че това скоро беше опровергано от Киев, който твърди, че към момента управлява ситуацията.

Междувременно Украйна прикани за повече тежки оръжия, с цел да се опълчи на съветската военна атака в източната част на страната. Съюзниците на страната се стремят да обезпечат тези по този начин мечтани от Киев оръжия на фона на по-широките интернационалните старания за изнасяне на повече зърно от Украйна.

Над 1000 украински бойци, предали се в Мариупол, са трансферирани в Русия, с цел да бъдат осъществени следствени дейности против тях, оповестяват съветски медии.

Украйна пък упорства да ѝ бъдат върнати всичките към 2000 бранители на металургичния комбинат " Азовстал " като част от замяна на пленници, само че съветски депутати настояха някои от бойците да бъдат съдени. Междувременно телата на 160 бойци, защитавали " Азовстал ", са пристигнали в Киев, оповестяват техните близки. Това е станало след замяна на починали сред двете воюващи страни.

Международната организация за нуклеарна сила осведоми, че за първи път от началото на съветската инвазия в Украйна радиационните детектори на тогавашната АЕЦ в Чернобил още веднъж действат. Според данните равнищата на радиация са в норма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР