Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради техните

...
Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради техните
Коментари Харесай

Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради забраните им за внос

Украйна възнамерява да съди Полша, Унгария и Словакия поради техните забрани за украински селскостопански артикули, сподели украинския търговски представител Тарас Качка, представен от Politico.

Той добави, че Украйна може да наложи реципрочни ограничения против Полша, в случай че Варшава не анулира рестриктивните мерки.

„ Ще бъдем принудени да забраним вноса на плодове и зеленчуци от Полша “, изясни Качка, предава Ройтерс.

Румъния разгласи, че ще изчака Украйна да предложи проект, който да предотвратява скок във вноса

След като Европейска комисия позволи вноса на украинската селскостопанска продукция Полша, Унгария и Словакия постановиха свои ограничавания, като само се позволява директното прекосяване на натоварените тежкотоварни камиони.

Румъния уточни, че ще изчака с налагането на ограничавания, с цел да може Украйна да показа проект, който да не допусне пренасищане на пазара.

В България Народното събрание одобри да отпаднат рестриктивните мерки за вноса от Украйна, което предизвика общонационалния митинг на целия поземлен бранш.

В началото на май България, Полша, Румъния, Словакия и Унгария договориха с Брюксел зърното да минава пренос

България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия бяха страните, които оповестиха през май, че ще наложат ограничавания за вноса от Украйна, след което Европейската комисия одобри краткотрайната възбрана за импорт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР