Украйна планира да разруши Кримския мост, който е важен логистичен

...
Украйна планира да разруши Кримския мост, който е важен логистичен
Коментари Харесай

Украйна планира да разруши Кримския мост

Украйна възнамерява да унищожи Кримския мост, който е значим логистичен възел за съветския агресор. Това разкри Михайло Подоляк, консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски, в изявление за „ Гардиън “.

През 2014 година Русия нелегално анексира украинския полуостров Крим и построи Кримския мост (известен и като Керченския мост), с цел да сътвори транспортен кулоар до Руската федерация. Подоляк съобщи, че мостът над Керченския пролив към този момент се е трансформирал в законна военна цел на украинската войска.

На 24 февруари съветската войска, по заповед на Владимир Путин, стартира пълномащабна война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. През последните дни в окупирания от руснаците Крим бяха нанесени редица удари. Подоляк допусна, че офанзивата против съветска военновъздушна база покрай град Саки на 9 август може да е дело на кримски партизани, само че отхвърли догатката на Москва, че това може да е случай. Той означи, че руснаците очевидно са учили „ друга физика “, в случай че считат, че детонацията в склада за муниции е породена от повърхностно хвърлена цигара.

Съветникът на Зеленски ясно акцентира, че през идващите 2-3 месеца няма да спрат офанзивите по съветските окупатори в Крим. Той ясно акцентира, че Украйна преглежда Кримския мост като законна военна цел. „ Това е нелегално строителство и главната врата за доставяне на съветската войска в Крим. Такива обекти би трябвало да бъдат унищожени ", добави Подоляк. Заради скорошните офанзиви в Крим локалните избягаха от полуострова, а мнозина от тях пуснаха за продажба на безценица своите парцели, закупени в окупирания украински полуостров.

Putin humiliated as terrified Russian officials shut down Crimea bridge and flee overnight
— Daily Express (@Daily_Express)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР