Украйна планира да похарчи 20 млрд. гривни (545 млн. долара)

...
Украйна планира да похарчи 20 млрд. гривни (545 млн. долара)
Коментари Харесай

През 2023 година Украйна ще изхарчи $540 млн. за дронове

Украйна възнамерява да похарчи 20 милиарда гривни (545 млн. долара) през тази година за закупуване на безпилотни летателни апарати (БЛА). Това заяви министърът на защитата на страната Олексий Резников.

" Развитието на украинския пазар на безпилотни летателни апарати е една от основните действия на Министерството на защитата ", написа Резников във Фейсбук в понеделник, прецизира Би Би Си.

" След съвещания с Генералния щаб и тествания Министерството на защитата подписа 16 контракта с локални производители на безпилотни летателни апарати ", съобщи министърът на защитата.

" През 2023 година усилваме поръчките за безпилотни летателни апарати за украинските въоръжени сили. Планираме да отделим към 20 милиарда гривни за този сегмент. Това е единствено началото. В края на краищата не става дума единствено за потребностите на въздушното разузнаване ", сподели той.
 Дрон удари контейнер в авиобаза в Курска област
Дрон удари контейнер в авиобаза в Курска област

Не се оповестява за потърпевши хора

Според министъра се обмисля закупуването на безпилотни самолети за необятен набор от приложения. Това са ударни дронове, както и артилерийска промяна, доставка на муниции, евакуация на ранени и други

По-рано Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че Украйна образува ударни роти от безпилотни летателни апарати . Украинското военно управление съобщи, че сходни формирования ще бъдат първите в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР