Украйна планира да изпълни всички условия, необходими за започване на

...
Украйна планира да изпълни всички условия, необходими за започване на
Коментари Харесай

Украинският премиер Денис Шмигал: Ще осъществим всички реформи, необходими за присъединяването към ЕС

Украйна възнамерява да извърши всички условия, нужни за започване на договарянията за присъединение към Европейския съюз, до края на тази година, съобщи през днешния ден украинският министър-председател Денис Шмигал, заяви ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10293
" Украйна е изпълнила всички седем рекомендации на Европейската комисия, които получихме, когато придобихме статут на претендент за участие ", съобщи украинският министър председател на конференция в Рим.

Шмигал взе участие в конференция за възобновяване на Украйна, чийто хазаин е Италия. Днес той се срещна с папа Франциск във Ватикана.

Киев ще реализира всички промени, нужни за присъединението към Европейски Съюз, макар съветското навлизане в страната, съобщи той. Шмигал уточни, че антикорупционните ограничения, които Киев към този момент е въвел, " се ползват изцяло, както Украйна се контракти с европейските сътрудници ".

Понастоящем 27 000 нормативни акта се привеждат в сходство със стандартите на Европейски Съюз. Украинският министър председател сподели още, че се надява Европейската комисия скоро да разгласява промеждутъчен отчет за осъществяването на седемте рекомендации и че този отчет " ще отвори вратата " на Киев за започване на съответни договаряния за присъединение.

По-рано през днешния ден украинският министър-председател бе признат от папа Франциск във Ватикана на половинчасова частна визита. Шмигал помоли понтифика да работи за връщането вкъщи на редица деца, някои от тях сираци, които са били депортирани от Украйна в Русия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР