Украйна отвоюва още територия от руските сили по южната фронтова

...
Украйна отвоюва още територия от руските сили по южната фронтова
Коментари Харесай

Украйна освободила 130 кв. км от началото на контраофанзивата

Украйна отвоюва още територия от съветските сили по южната фронтова линия, само че обстановката на бойното поле там не се е трансформирала изключително през последната седмица. Това регистрира украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр, представена от " Ройтерс ".

Тя уточни, че украинските сили са освободили към 130 кв. км на юг от началото на настъпателните си дейности.

Преди седмица Маляр заяви, че през предходните две седмици Киев си е върнал 113 кв. км от Москва.

" Ситуацията на юг не е претърпяла обилни промени през последната седмица ", рапортува тя.

По нейни данни през миналата седмица по източната част на фронтовата линия, която включва направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка и Маринка, е имало към 250 конфликта.

Маляр съобщи, че там към момента се водят тежки сражения.

Тя уточни, че Украйна е почнала контранастъпателни дейности на изток в края на предходната седмица, като е отвоювала по 1-2 километра в регионите на Бахмут, Яхидне, Орихово-Василовка, Богдановка, Клишчеевка и Курдюмивка.

Вчера източното военно командване на Украйна заяви, че през предходния ден Киев е напреднал с 600 метра до 1000 метра до Бахмут - град, високомерен от съветските наемници от " Вагнер " през май след сражения, траяли с месеци.

Руската осведомителна организация РИА Новости обаче, базирайки се на военни от южната група на съветските въоръжени сили, отхвърли украинските сили да са провеждали настъпателни интервенции против Артьомовск - името на Бахмут от руско време, употребявано от Москва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР