Украйна отваря 7 хуманитарни коридора за евакуация на гражданите. Това

...
Украйна отваря 7 хуманитарни коридора за евакуация на гражданите. Това
Коментари Харесай

Украйна отваря 7 хуманитарни коридора, нови въздушни удари взеха жертви

Украйна отваря 7 филантропични коридора за евакуация на жителите. Това се случва на фона на новопоявила се информация за жертви, измежду които и дете, при въздушния удар по детската болница в Мариупол. Атаката беше строго наказана и избрана като нечовечна.

Местните управляващи оповестяват и за удар по град Житомир, като съгласно кмета са разрушени и две лечебни заведения.

Мариупол

Трима души, измежду които едно момиченце, са били убити при съветския въздушен удар по детска болница в югоизточния украински пристанищен град Мариупол през вчерашния ден, съобщи УНИАН.

Украинската организация се базира на известие в Телеграм на градския съвет на Мариупол. Той упрекна съветската войска, че " целеустремено и безмилостно унищожава цивилното население на Мариупол ".

При въздушния удар по болничното заведение са били ранени 17 души - деца, дами и лекари, сподели още градският съвет на Мариупол, потвърждавайки данните от през вчерашния ден.

След бомбардировката президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Русия в геноцид и прикани за стягане са глобите против нея.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назова офанзивата " ужасяваща ".

Ние предупредихме в наше изказване от 7 март, че украински радикали са трансформирали тази болница (в Мариупол) във боен обект, сподели от своя страна съветският първи заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. По мотив осъждането на нападението от Гутериш, Полянски съобщи, че Организация на обединените нации популяризира погрешна информация.

Службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида е удостоверила гибелта на 516 цивилни от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Петро Андрюшченко, консултант на кмета на Мариупол, обаче сподели, че над 1000 хиляди са били убити единствено в обсадения пристанищен град, отбелязва УНИАН.

Атаката беше наказана и от френското държавно управление.

Руският обстрел на детска болница в украинския град Мариупол е нечовешко и грозно деяние, съобщи представителят на френското държавно управление Габриел Атал, представен от Франс прес.

" Искам от името на френското държавно управление да кажа: съветският обстрел на детска болница в Мариупол е нещо нечовешко и грозно. Обект на офанзива станаха дами, деца и медици. Това е възмутително. Отново призоваваме за преустановяване на огъня ", сподели Атал по телевизия Ер Те Ел.

Атал съобщи, че срещата на водачите на Европейския съюз през днешния ден и на следващия ден във Версай " ще се състои в точния миг ". " Искаме да стигнем по-далеч със глобите (срещу Русия) и желаеме да се подготвим за всички сюжети ", посочи френският представител.

Въпросът с участието на Украйна в Европейски Съюз не може да бъде решен от през днешния ден за на следващия ден, сподели френският държавен министър по европейските въпроси Клеман Бон. " Това ще отнеме време ", акцентира Бон, представен от Ройтерс.

Житомир, Харков, Киев

Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, в това число две лечебни заведения, едната от които детска, съобщи кметът на северния украински град Серхий Сухомлин, представен от Асошиейтед прес.



Той посочи, че няма потърпевши при въздушния удар.

Вчера покрайнини на столицата Киев и на Харков, втория по величина украински град, бяха подложени на артилерийски обстрел, отбелязва АП.

В Харков минимум четирима души са починали, а 15 са били ранени, при разрушаването на полицейски сектор, сподели представителят на украинската прокуратура Серхий Болвинов. По негови данни от началото на съветската инвазия на 24 февруари в града са били убити общо 282 индивида, измежду които шест деца.

Руската военна колона северозападно от Киев е напреднала малко за повече от една седмица и непрестанно търпи загуби, съобщи през днешния ден английското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

То предвижда в изказване, че с увеличението на убитите съветски бойци в Украйна, президентът Владимир Путин ще бъде заставен да трансферира в прилежащата страна още съветски военни елементи. Британското министерство на защитата регистрира и доста понижаване на интензивността на съветските военновъздушни сили над Украйна през последните дни.

Седем филантропични коридора

Украйна отваря през днешния ден седем " филантропични коридора ", с цел да могат цивилни жители да изоставен обсадените от съветските сили градове, в това число южното пристанище Мариупол, съобщи вицепремиерката Ирина Верешчук, представена от Ройтерс.

Евакуираните към този момент са почнали да напущат североизточния град Суми, заяви регионалният шеф.

Цивилните жители започнаха напущат украинския град Суми по " филантропичен кулоар " през днешния ден след реализирано съглашение за преустановяване на огъня в региона, сподели шефът на Сумска област Дмитро Живицки. Няколко хиляди души са напуснали обсадения град тази седмица по силата на съглашения с Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари. Хората напущат и околните селища Краснопиля и Тростянец, сподели Живицки. " Колоните (за евакуация) потеглят. Прекратяването на огъня е контрактувано! ", сподели той.

Над един милион деца са напуснали Украйна за по-малко от две седмици след съветската инвазия в страната на 24 февруари, съобщи Ройтерс, като се базира на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ).

Повече от два милиона души са напуснали от началото на войната Украйна, с население от 44 милиона индивида. Повечето от украинските бежанци са дами и деца, защото мъжете, годни да носят оръжие, нямат право да напущат страната.

От началото на войната са били убити минимум 37 и ранени 50 деца, заяви още изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел. Тя сподели, че е ужасена от известието за съветско нахлуване против детска болница в украинския град Мариупол макар контрактуваното преустановяване на огъня.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР