Украйна отново беше подложена на руски атаки с дронове. Съобщава

...
Украйна отново беше подложена на руски атаки с дронове. Съобщава
Коментари Харесай

Мощни експлозии в Киев и Харков - Москва обвини Украйна в тероризъм

Украйна още веднъж беше подложена на съветски офанзиви с дронове. Съобщава се за детонации в Киев и Харков и жилищни здания в пламъци. Русия съобщи, че украинската офанзива против Белгород няма да остане ненаказана и упрекна Киев в тероризъм.

Русия упрекна Украйна, че е направила " акт на умишлен тероризъм " в Белгород.

Обвинението беше отправено по време на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по искане на Москва поради удара по Белгород, в който починаха близо 20 души.

Русия даде обещание да отговори на най-смъртоносната офанзива против цивилни на нейна територия от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година

" Всички уредници и реализатори на това и други закононарушения на Киев ще бъдат осъдени. Призоваваме всички виновни държавни управления и интернационалните органи уверено да осъдят тази брутална терористична офанзива, осъществена с касетъчни муниции, които са неразрешени в множеството западни страни ", сподели Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации.

В отговор на обвиняванията на Небензя съдружниците на Украйна обявиха, че отговорността за войната е на съветския президент Владимир Путин.

Броят на починалите при съветските удари против Украйна в събота към този момент е 39 души, като избавителните екипи не престават да търсят оживели под руините, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

" Общо повече от 120 градове и села в Украйна пострадаха единствено от вчерашната съветска офанзива. Много значимо е да окажем нужната поддръжка за тези, чиито домове бяха разрушени от терористи ", добави украинският президент Володимир Зеленски.

При офанзивите против Харков през вчерашния ден са ранени 21 души, а 11 са откарани в болница. Местните поданици с горест признават, че разрушенията са новогодишния подарък от Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР