Украйна отхвърли предложението на Русия за хуманитарни коридори за цивилното

...
Украйна отхвърли предложението на Русия за хуманитарни коридори за цивилното
Коментари Харесай

Украйна отхвърли предложение на Москва за хуманитарни коридори към Русия и Беларус

Украйна отхвърли предлагането на Русия за филантропични коридори за цивилното население към Русия и Беларус. Според Киев, сходно предложение е аморално, оповестява Ройтерс.

Предложението на съветската войска беше да отвори през днешния ден няколко филантропични коридора и режим на прекъсване на огъня за изтегляне на цивилни от украинските градове Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят яростни сражения.

Говорител на украинският президент Володимир Зеленски окачестви предлагането като „ аморално “ и добави, че Русия се пробва да употребява „ страданието на хората, с цел да сътвори телевизионна картина “.

„ Цивилните жители няма да отидат в Беларус и по-късно да се качат на аероплан за Русия ", добави украинският вицепремиер Ирина Верешчук.

Руската страна е уведомила съответните организации на Организация на обединените нации, ОССЕ и Международния комитет на Червения кръст за откриването на филантропични коридори в Украйна, съобщи съветският междуведомствен координационен щаб за филантропична помощ в Украйна.

„ Тази информация беше обявена на профилираните структури на Организация на обединените нации, ОССЕ, МКЧК и други интернационалните организации посредством всички налични осведомителни запаси, в това число средствата за всеобща информация “, обявиха от щаба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР