Украйна отхвърли днес предложенията, прокарвани от Русия, да възприеме неутрален

...
Украйна отхвърли днес предложенията, прокарвани от Русия, да възприеме неутрален
Коментари Харесай

Украйна отхвърли модела за неутралитет по подобие на Австрия и Швеция

Украйна отхвърли през днешния ден предложенията, прокарвани от Русия, да схване безпристрастен статут по сходство на Австрия и Швеция, заявявайки, че договарянията с Москва за преустановяване на военните дейности би трябвало да се концентрират върху “гаранции за сигурността “, съобщи БГНЕС.
“Украйна в този момент е в директно положение на война с Русия. Следователно, моделът може да бъде единствено “украински “ и да се основава само на правни гаранции за сигурност “, съобщи основният договарящ Михайло Подоляк в коментар, публикуван от канцеларията на президента Владимир Зеленски.
По-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че австрийският или шведският вид за Украйна като демилитаризирана страна се разисква и може да се преглежда като компромисен.
Помощникът на съветския президент Владимир Мединский заяви, че по време на договарянията Киев е предложил в Украйна да се сътвори австрийски или шведски вид на демилитаризирана страна - предложение, което Москва преглежда като "известен компромис “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР