Украйна остава за Запада полигон за утилизация на остарели видове

...
Украйна остава за Запада полигон за утилизация на остарели видове
Коментари Харесай

Украйна остава за Запада полигон за утилизация на остаряло оръжие, смята Захарова

Украйна остава за Запада полигон за утилизация на остарели типове въоръжение. Това съобщи в директен ефир в сряда представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. По думите ѝ съдружниците на режима на Зеленски не виждат нищо неприятно в това, че във тип на помощи във воюващата страна се изсипват непотребен боен отпадък и метал.

На 14 март генералният секретар на НАТО показа годишния отчет за работата на организацията през 2023 година, уточни Захарова. За предходната година бюджетът на този боен блок е бил 1.1 трилиона $. Какво друго е това, в случай че не бюджет за войни и спорове, стартирани и поддържани от Съединени американски щати, попита тя.

Захарова нападна американската и западноевропейската народна власт, като напомни бомбардировките през 90-те години на предишния век по време на войната в Сърбия, разрушените православни храмове и прогонените фамилии. За Русия Косово постоянно ще е сръбска територия, напомни Захарова. Да принуждаваш хората да се отхвърлят от езика и културата си, които са отстоявали епохи, е геноцид, акцентира тя.

Според представителя на съветското външно министерство безпардонно се нарушава и правото на достъп до информация на всички хора. Американците се стараят да закрепят монополното състояние на Мета, Тик-ток и другите сходни компании. И се пробват да унищожат съперниците, които не се подчиняват на тоталния надзор на Съединени американски щати, акцентира Захарова.

Тя подлага на критика и Урсула фон дер Лайен поради милиардите европейски средства, изхарчени за ваксини против Ковид, част от които след това просто са били унищожени.

Специално внимание обърна Захарова и на паметниците на руските воини, чието заличаване се поощрявало от  русофобски настроените държавни управления, като уточни за образец Молдова. 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР