Украйна още през 2019 г. може да създаде най-мощната в

...
Украйна още през 2019 г. може да създаде най-мощната в
Коментари Харесай

Светът притихна: Украйна обяви, че е създала най-мощната крилата ракета

Украйна още през 2019 година може да сътвори най-мощната в света противокорабна крилата ракета (ПКР). Това съобщи началникът на украинския Център за проучвания на армията, конверсията и разоръжаването Валентин Бадрак.

" Това е най-мощното мобилно наземно средство, което може да бъде употребявано за брегова защита ", съобщи Бадрак в изявление за украинското издание " Апостроф ".

Украинският специалист твърди, че ПКР може да поразява " всевъзможни цели " на разстояние 280-300 километра и ще стане " психически фактором " за влияние върху Русия.

Комплексът с противокорабни крилати ракети " Нептун " е напълно украинска разработка, разгласи от своя страна Съветът за национална сигурност и защита на Украйна. Според неговия началник Александър Турчинов далекобойността на крилатите ракети и бойното им снаряжение не опонират на подписаните от Украйна интернационалните контракти за този тип оръжия.

С създаването на ракетата са били ангажирани конструкторите от държавното дружество Лъч в съдействие с Мотор Сич и други компании от военно-промишления комплекс.

Ракетата, която е дълга към 5 метра, ще има три модификации: корабно, наземно и въздушно базиране. Първите тествания на ракетата бяха на 22 март 2016 година

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР