Украйна опроверга информациите на Москва, че е нанесла удар по

...
Украйна опроверга информациите на Москва, че е нанесла удар по
Коментари Харесай

Украйна опровергава Русия за ударите в Краматорск

Украйна опроверга информациите на Москва, че е нанесла удар по украински казарми в Краматорск, съобщи " Франс прес ". Руското министерство на защитата по-рано през днешния ден разгласи, че при ударите там са били убити над 600 украински военни, напомнят " Ройтерс " и ТАСС. 

Русия разгласи, че ударите са били нанесени в отговор на украинския удар в първите минути на януари по постройка в Макеевка, в която имаше съветски военни. Там починаха 89 съветски военнослужещи.

В отговор на съветските информации представителят на Източното командване на украинската войска Сергий Черевати съобщи, че съветските сили нямат потенциал да правят високоточни удари и сподели, че става дума за " информационна интервенция " на Русия пред триумфите на Украйна.

Местни украински управляващи оповестиха за удари в Краматорск и прилежащия град Константиновка (Костянтиновка), само че не и за убити украински военнослужещи при тези удари.

Същевременно през днешния ден в съветската Самарска област бяха заровени минимум девет от убитите съветски военни в Макеевка, съобщи Франс прес. Две от погребенията бяха в град Толиати, където автомобилния конструктор " АвтоВАЗ " даде обещание финансова поддръжка на двете опечалени фамилии, съобщи " Франс прес ".

ТЕМА преди 21 часа 2116 преди 22 часа 1553 преди 2 дни 2622
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР