Украйна очаква през следващите десет години от Организацията на Северноатлантическия

...
Украйна очаква през следващите десет години от Организацията на Северноатлантическия
Коментари Харесай

Украйна очаква конкретни стъпки по приемането ѝ в НАТО

Украйна чака през идващите 10 години от Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) съответни стъпки към приемането ѝ в Алианса. Това съобщи вицепремиерът на Украйна по европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина в изявление за немското издание Der Spiegel, написа организация " Фокус ".

„ За нас е значимо да забележим през идващите 10 години съответни стъпки (от страна на организацията) за приемането на Украйна като член “, сподели тя. Вицепремиерът добави още, че към момента не е ясна точната дата на присъединението на страната към НАТО. Според Стефанишина „ нападателните желания " на Русия единствено ще се усилват, а влизането на Украйна в Алианса е решаващо средство за тяхното преодоляване.

НАТО на срещата на върха в Букурещ през април 2008 година одобри политическо изказване, че " Украйна и Грузия в последна сметка ще станат членове на Алианса ", само че отхвърли да даде на двете страни План за деяние за подготовка за участие, което е първата стъпка в правната процедура за присъединение на страна към организацията. През февруари 2019 година Върховната Рада на Украйна утвърди промени в конституцията, които фиксират стремежите на страната да се причисли към НАТО. Украйна също получи статут на сътрудник на организация с разширени благоприятни условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР