Украйна очаква евентуално голямо руско настъпление този месец, но е

...
Украйна очаква евентуално голямо руско настъпление този месец, но е
Коментари Харесай

Украйна смята, че е готова да отблъсне нова февруарска офанзива на Русия

Украйна чака вероятно огромно съветско нахлуване този месец, само че е подготвена да го отблъсне, въпреки следващите западни военни доставки да не дойдат в точния момент, съобщи през днешния ден украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Русия може да предприеме новата атака по " алегорични " аргументи към първата годишнина от нейното навлизане в Украйна, само че ресурсите ù не са подготвени от военна позиция, сподели Резников на конференция.

" Въпреки всичко чакаме допустимо съветско нахлуване през февруари. Това е единствено от позиция на символиката (на 24 февруари преди година Русия стартира така наречен от нея специфична военна интервенция в Украйна - б.р.); то не е разумно от военна позиция. Защото не всички техни запаси са подготвени. Но те въпреки всичко го вършат ", съобщи той.

Според него възможна атака евентуално може да бъде подхваната на изток, където Русия се пробва да завземе целия район Донбас, или на юг, където тя желае да разшири сухопътния си кулоар към окупирания Кримски полуостров.

По негова оценка Русия има 12 000 бойци във военни бази в Беларус, което не би било задоволителен брой за предприемане на огромна офанзива от беларуска територия към северната част на Украйна и отваряне на нов фронт.

Съединени американски щати и други западни страни са дали обещание нова военна помощ за милиарди долари, в това число танкове и бойни машини на пехотата, с цел да оказват помощ на Украйна да устои на ново нахлуване, а също да предприеме контраатака.

" Не всички западни оръжия ще дойдат в точния момент. Но ние сме подготвени. Изградили сме своите запаси и ресурси, които можем да разположим и с които сме способни да удържим офанзивата ", сподели Резников.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР