Украйна обяви днес, че сформира роти за нападение с щурмови

...
Украйна обяви днес, че сформира роти за нападение с щурмови
Коментари Харесай

Украйна сформира роти за нападение с щурмови дронове в рамките на въоръжените си сили

Украйна разгласи през днешния ден, че образува роти за нахлуване с щурмови дронове в границите на въоръжените си сили, които ще бъдат оборудвани със сателитни информационни услуги " Старлинк ". По този метод страната напредва с концепцията за създаване на " войска от дронове ", съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний подписа съглашението за основаването на ротите като част от план, който ще включва няколко министерства и организации, оповестиха от Генералния щаб на украинските сили. " Най-големите експерти измежду военнослужещите " към този момент са определени да управляват екипите, всеки от които ще получи дронове и муниции, терминали “Старлинк “ и друго съоръжение, написа Генералният щаб във Facebook. " Правим всичко допустимо, с цел да осигурим на бойците модерни технологии ", се споделя в обявата.

“Старлинк “ е сателитна интернет система, ръководена от компанията на Илон Мъск - " Спейс Екс ", която се употребява необятно както от жителите, по този начин и от украинската войска. Министърът на защитата на Украйна съобщи пред Ройтерс предишния месец, че дроновете са бъдещето на модерната война. Безпилотните летателни апарати играят решаваща роля и за двете страни, откогато предишния февруари Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна.

Москва употребява стотици създадени в Иран дронове-камикадзе, с цел да атакува украински градове. Украинските сили употребяват безпилотни самолети, с които пускат дребни експлозиви върху съветските сили и следят придвижването на съветските военни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР