Украйна обяви, че няма намерение да предава Мариупол, след като

...
Украйна обяви, че няма намерение да предава Мариупол, след като
Коментари Харесай

Украйна обяви, че няма намерение да предава Мариупол

Украйна разгласи, че няма желание да предава Мариупол, откакто Русия прикани украинските сили в града да сложат оръжие и даде обещание свободен излаз както за цивилните, по този начин и за военните в обсадения град.

" Не може да става и дума за никакво предаване и слагане на оръжие ", съобщи украинската вицепремиерка Ирина Верешчук, представена от " Украинска истина ". " Вече информирахме съветската страна за това ", добави тя. Тя прикани вместо това съветската войска да отвори филантропични коридори.

Русия съобщи, че в Мариупол се случва " ужасна филантропична злополука " и прикани украинските сили в града да се предадат и да го изоставен. Руското министерство на защитата съобщи, че от 10 до 12 ч. московско време (7 до 9 часа по Гринуич) на следващия ден ще бъдат отворени филантропични коридори на изток и на запад от Мариупол, като предложи на украинските сили да изоставен града " без оръжие и муниции ".

Москва настоя да получи формален писмен отговор от Киев до 5 ч. московско време (2 ч. по Гринуич), като е изпратила осемстранично писмо.

Верешчук съобщи, че в отговора си до Москва е написала " вместо да губите времето си за осемстранично писмо, просто отворете кулоар ".

Снощи Киев беше подложен на обстрел, почина минимум един човек, заяви в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко. При съветския обстрел са наранени жилища и търговски център в киевския Долен град. Спасителни екипи гасиха огромен пожар в комерсиалния център.

В същото време украинската войска съобщи, че съветските военновъздушни сили са трансформирали тактиката на нападенията си след първичните загуби.

" За 25 дни съветските окупатори понесоха тежки загуби по суша и във въздуха - 96 самолета, 118 хеликоптера и десетки крилати ракети и дронове ", съобщи Юри Игнат, представител на украинските Военновъздушни сили, представен от " Украинска истина ". В отговор на тези загуби от два дни насам се вижда нова тактика, при която се употребяват интензивно разследващи дронове, които да следят резултатите от ракетните удари, посочи Игнат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР