Украйна обяви, че нейните войски са убили и ранилиоколо 500

...
Украйна обяви, че нейните войски са убили и ранилиоколо 500
Коментари Харесай

Киев: 500 руски военни са убити край Херсон

Украйна разгласи, че нейните войски са умъртвили и ранилиоколо 500 съветски военни при артилерийски обстрел в южната Херсонска област, съобщи ДПА.

" Загубите на врага възлизат на 500 убити и ранени ", сподели украинското основно командване. По негови думи става въпрос за офанзива покрай село Чулаковка против съветски военни и техника в новогодишната нощ.

Украинското основно командване сподели, че съветски подразделения покрай село Фьодоровка също са били ударени на идващия ден. Броят на жертвите не е явен. Фьодоровка и Чулаковка се намират южно от устието на река Днепър в окупираната от Русия част от Херсонска област.

Руското министерство на защитата от своя странапризна за гибелта на 63 военни. Киевтвърди, че при офанзивата са починали към 400 и са били ранени 300 души. Руски военни блогъри също загатват за няколкостотин жертви.

По думите на Конашенков в понеделник врагът е изгубил над 120 убити и ранени военнослужещи, четири бойни бронирани машини, три пикапа и два автомобила в това направление. През последните 24 часа съветските сили за противовъздушна защита са свалили 13 украински дрона и са прехванали девет ракети " Хаймарс " (HIMARS), добави той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР