Украйна обвини в неделя руската телевизия RT, която е контролирана

...
Украйна обвини в неделя руската телевизия RT, която е контролирана
Коментари Харесай

Украйна призова за световна забрана на руската телевизия RT след призив на нейн водещ украински деца да бъдат давени

Украйна упрекна в неделя съветската телевизия RT, която е следена от страната, в подбудителство към геноцид, откакто неин водещ сподели, че украински деца, които възприемали руснаците като окупатори по времето на Съветския съюз, трябвало да бъдат удавени.
 
В предаване предходната седмица съветският писател-фантаст Сергей Лукяненко разказал по какъв начин при първото му посещаване в Украйна през 80-те години на предишния век локални деца му споделили, че биха живели по-добре, в случай че Москва не окупирала страната им.
 
На това водещият Антон Красовски отвърнал: " Трябвало е да бъдат удавени в река Тисина. Просто удавете тези деца, удавете ги ". Като вид той предложил да бъдат затворени в бараки и изгорени.
 
В фрагмент от изявлението, публикуван в обществените мрежи, се вижда, че Красовски се смее на информации, че съветски бойци са изнасилвали възрастни украински дами по време на нашествието.
 
" Правителствата, които към момента не са забранили RT, би трябвало да гледат този фрагмент ", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в Туитър. " Това е нападателно подбуждане към геноцид (ние ще надигнем този човек на съд за това), което няма нищо общо със свободата на словото. Забранете RТ по целия свят ", добави Кулеба.
 
Красовски е ефирен коментатор, прочут с възгледите си в интерес на войната. Срещу него има наложени наказания от Европейски Съюз. Няколко часа откакто избухна абсурдът основният редактор на телевизионния канал Маргарита Симонян сподели, че Красовски е отхвърлен от работа поради " отвратителните " си мнения. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР