Украйна обвини руските сили за нанесени удари близо до ядрен ...

Украйна обвини руските сили за нанесени удари близо до ядрен

Взаимни обвинения между Русия и Украйна заради обстрел около АЕЦ „Запорожие”

Украйна упрекна съветските сили за нанесени удари покрай ядрен реактор на Запорожката атомна централа , която е под съветска окупация о т началото на войната в Украйна, съобщи Франс прес.

" Има сигнал за три удара т ази вечер близо до един от ядрените реактори ", разгласи в " Телеграм " украинската компания " Енергоатом ", която по принцип ръководи украинските ядрени централи.

" Съществуват опасности от приключване на водород и пулверизация на радиоактивни вещества. Опасността от пожар е висока ", съгласно същия източник, който не загатва първоначално за жертви.

Междувременно  Русия отхвърли обвиняванията, че носи отговорност за ударите, нанесени покрай ядрен реактор в Запорожката атомна централа в Украйна и упрекна на управляващите в Киев в " ядрен тероризъм " , съобщи Франс прес.

" Украински въоръжени формирования направиха три артилерийски удара по територията на Запорожката атомна централа и град Енергодар ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. В него интернационалните организации са призовани да осъдят " незаконните дейности на режима на Зеленски, който прави ядрен тероризъм ".

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg