Украйна обвини руските сили за обстрел близо до ядрен реактор на ...

Украйна обвини руските сили за обстрел близо до ядрен реактор на

Русия и Украйна с взаимни обвинения за обстрел край Запорожката АЕЦ -

Украйна упрекна съветските сили за обстрел покрай ядрен реактор на Запорожката атомна централа, която е под съветска окупация от началото на войната в Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Има сигнал за три удара довечера покрай един от ядрените реактори ", разгласи в " Телеграм " украинската компания " Енергоатом ", която по принцип ръководи украинските ядрени централи.

" Съществуват опасности от приключване на водород и пулверизация на радиоактивни вещества. Опасността от пожар е висока ", добавя " Енергоатом ".

Оттам прибавят, че все пак АЕЦ не престава да работи и да доставя електрическа енергия по настоящите линии. Подчертава се, че не са регистрирани излъчвания и изхвърляния на радиоактивни субстанции.

Гражданско-военната администрация на град Енергодар, назначена от Русия, упрекна украинските въоръжени сили за обстрела. 

„ Руската войска употребява Запорожката атомна електроцентрала в Енергодар за заиграване със страховете на западните страни от ядрена злополука ", разяснява в ежедневния си доклад основаният във Вашингтон тинк-танк Институт за проучване на войната (ISW) в.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg