Украйна обвини Русия, че планира да проведе военен парад в

...
Украйна обвини Русия, че планира да проведе военен парад в
Коментари Харесай

Украйна: Русия готви празничен военен парад в Мариупол за 9 май

Украйна упрекна Русия, че възнамерява да организира боен церемониал в завладения град Мариупол на 9 май, с цел да отпразнува успеха над нацистите през Втората международна война , оповестява " Франс прес ".

Киев твърди, че чиновник от президентската администрация на Русия е дошъл в стратегическия южен пристанищен град, който значително беше опустошен при съветската инвазия, траяла повече от два месеца, с цел да следи проектите за парада по случай Деня на успеха.

" Мариупол ще се трансформира в център на " празненства ", показва украинското военно разузнаване (ГУР) в обществените мрежи.

Централните улици на града незабавно се почистват от парчета, тела и невзривени муниции, прибавя се в известието.
 Шойгу: Украинските военни в Обновена
Шойгу: Украинските военни в " Азовстал " са надеждно блокирани

Кметът на Мариупол призна, че е загубен контакт със бранителите на завода

Мариупол е измежду най-опустошените градове в Украйна. Украински сили към момента устояват на съветските офанзиви в

" В ход е огромна пропагандна акция. " , декларират от ГУР.

Вчера украинските военни оповестиха, че съветските сили са почнали атака против " Азовстал ", малко откакто Организация на обединените нации и Червеният кръст потвърдиха, че от завода.

По-рано през днешния ден

В брифинг по отношение на проекта на армията за 9 май съветският министър на защитата Сергей Шойгу не загатна за празничен боен марш в Мариупол. Той посочи, че парадите ще се проведат в 28 града и ще включват към 65 000 души, 2400 единици военна техника и повече от 400 самолета.

Руснаците честват Деня на успеха всяка година на 9 май с военни паради и обществени прояви във връзка годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората международна война.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи през днешния ден, че и сега не престават тежките боеве в " Азовстал ". По думите му съветските войски нападат завода с танкове, артилерия, както и от кораби и самолети. " За страдание, през днешния ден връзката с момчетата беше изгубена ", добави Бойченко.

Военният министър Шойгу през днешния ден разгласи за следващ път, че Мариупол е изцяло завзет и даже че животът там се завръща към естествените си измерения.

Говорителят на Кремъл отхвърли пред публицисти, че промишления комплекс е бил щурмуван още веднъж.

По-рано съветските управляващи още веднъж обявиха, че са завзели напълно Мариупол. " Върховният главнокомандващ обществено издаде заповед за анулация на нападението. Няма взлом. Виждаме, че има ескалация, обвързвана с навлизането на бойците в огневи позиции. Тези опити се потушават доста бързо ", сподели Песков.

Междувременно стана ясно и че при съветския въздушен удар по театъра в Мариупол.
 Путин може официално да разгласи война на Украйна на 9 май
Путин може официално да разгласи война на Украйна на 9 май

Русия можела да анексира " националните републики " в Донбас

На фона на всички ужаси, които се разиграха във войната против Украйна, съветската бомбардировка против театъра на 16 март се откроява като най-смъртоносната известна офанзива против цивилни до момента , написа " Асошиейтед прес ".

Открити са доказателства, че офанзивата в действителност е била надалеч по-смъртоносна от предстоящото и при нея са починали близо 600 души в и отвън постройката. Това е съвсем двойно повече от посочените до момента смъртни случаи, а доста оживели настояват, че броят е даже още по-висок.

Всички очевидци описаха, че минимум 100 души са били в полева кухня тъкмо извън и никой от тях не е оживял. Те също обясниха, че стаите и коридорите в постройката са били цялостни с хора - по към един човек на всеки 3 квадратни метра свободно пространство.

Според изчисленията към 1000 души са били в театъра по време на въздушния удар , само че от тях са се избавили едвам към 200 души.
 Украйна: 300 души са починали при гърмежа на театъра в Мариупол
Украйна: 300 души са починали при гърмежа на театъра в Мариупол

Не е ясно дали разчистването на руините продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР