Украйна обвърза участието си в срещата на върха през ноември

...
Украйна обвърза участието си в срещата на върха през ноември
Коментари Харесай

Украйна заяви, че участието ѝ в срещата на върха на Г-20 ще зависи от това на Русия

Украйна обвърза присъединяване си в срещата на върха през ноември на страните от Г-20 със обстановката на бойното поле към дадения миг, както и с това дали и Русия ще взе участие, съобщи ДПА.

" Нашето присъединяване ще зависи от това дали и Русия ще бъде там ", сподели украинският президент Володимир Зеленски съгласно организация Интерфакс-Украйна.

Индонезийският президент Джоко Видодо, домакинът на срещата на върха, насочи покана към Зеленски при визитата си в Киев предходната седмица като част от опит да посредничи сред Русия и Украйна.

" Казах на индонезийския президент, че сме признателни за поканата, само че имаме обстановка в областта на сигурността ", сподели Зеленски и изрази подозрение, че много страни няма да вземат участие в срещата, в случай че Русия има намерение да участва на нея.

Ако съветските сили извършат още зверства против украински жители, като изтезанията в предградието на Киев Буча, Москва я чака " цялостна изолираност ", предизвести Зеленски.

Един от главните въпроси в дневния ред на срещата през ноември в Бали евентуално ще бъде международната продоволствена сигурност в подтекста на войната в Украйна.

Руският президент Владимир Путин даде сигнал, че има намерение да взе участие във форума на Г-20, само че не е ясно дали ще го направи присъствено или по видеоконферентна връзка.

Срещата на Г-20 е междуправителствен конгрес, сплотяващ 20-те най-големи международни стопански системи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР