Украйна обеща да не използва предоставените ѝ от САЩ усъвършенствани

...
Украйна обеща да не използва предоставените ѝ от САЩ усъвършенствани
Коментари Харесай

Вашингтон: Украйна обеща да не удря Русия с американските ракетни системи с голям обсег

Украйна даде обещание да не употребява предоставените ѝ от Съединени американски щати усъвършенствани ракетни комплекси с огромен обхват за удари по цели на съветска територия, съобщи през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.

" Украинците ни дадоха уверения, че няма да употребяват тези системи против цели на съветска земя ", сподели Блинкън на взаимна конференция във Вашингтон с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той добави, че " сред Украйна и Съединени американски щати и сред нас и нашите съдружници и сътрудници има надълбоко доверие ".

Американският президент Джо Байдън се съгласи да даде на Украйна ракетни комплекси, които могат да поразяват с висока акуратност съветски цели. Доставката ще бъде част от военна помощ на Вашингтон за Киев в размер на 700 милиона $, която се чака да бъде оповестена по-късно през днешния ден, отбелязва Ройтерс.

По-рано Джонатан Файнър, заместник-съветник по националната сигурност в Белия дом, съобщи, че съгласно Съединени американски щати тези комплекси ще задоволят потребностите на Украйна.

" Конфликтът, който украинците водят, е защитителен. Руснаците са на тяхна територия, а не те - на съветска ", сподели Файнър в изявление за телевизия Си Ен Ен.

Има значими цели, които украинците не могат да доближат със настоящето си въоръжение, по тази причина тези ракетни комплекси ще трансформират доста обстановката в бойните дейности в югоизточната част на Украйна, където е концентрирано главното нахлуване на съветските войски, отбелязва Ройтерс.

Макар и Съединени американски щати и съдружниците им да обезпечават на Киев все по-усъвършенствани оръжия, във Вашингтон са разговаряли с Украйна за заплахата от изостряне на спора, която крият вероятни удари по цели надълбоко във вътрешността в територията на Русия, споделиха пред организацията представители на американските управляващи и източници от дипломатическите среди.

Американското разузнаване също предизвести, че това крие опасности.

Вчера Байдън сподели пред кореспонденти, че Съединени американски щати няма да изпращат на Украйна ракетни комплекси, с които могат да бъдат нанасяни удари по територията на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР