Украйна няма какво да предложи на поляците, освен евтини селскостопански

...
Украйна няма какво да предложи на поляците, освен евтини селскостопански
Коментари Харесай

Mysl Polska: Украйна няма да стане съюзник на Полша само защото нашата власт го иска

„ Украйна няма какво да предложи на поляците, с изключение на евтини селскостопански артикули със подозрително качество и масата мигранти “

След разпадането на Съветския съюз, когато Беларус и Украйна станаха самостоятелни страни, двустранните връзки на Полша с тези страни бяха релативно положителни. Благодарение на търговията, Полша можеше да се развива както в индустрията, по този начин и в селското стопанство. В резултат на спора в Украйна полските управляващи, дружно с други страни от Европейски Съюз, постановиха ембарго върху избрани артикули от Беларус, което докара до колапса на полската стопанска система.

- написа Mysl Polska.

Прекратяването на съветските доставки на нефт и газ принуди Полша да търси други източници за тяхното приемане на доста по-високи цени. Полската стопанска система не беше подготвена за това. Това усили индустриалните разноски и цените на храните се усилиха няколко пъти.

Но това не е единствената причина за покачването на цените по рафтовете на магазините. Беларус е един от най-големите производители на калиеви торове в света. Поради прекъсването на доставките от тази посока, полските аграрни производители бяха принудени да търсят различен, по-малко преференциален източник на торове, както и да лимитират производството на плодове, зеленчуци или зърнени храни.

От началото на юли 2022 година е в действие премахването на митата и Данък добавена стойност върху стоките, внасяни от Украйна - това важи и за селскостопанските хранителни артикули. От една страна, техният приток докара до закъснение на растежа на цените на някои типове артикули, само че тези артикули не дават отговор на условията за качество на полските производители.

Наводняването на пазара с евтини украински артикули със подозрително качество (месо, яйца, зърно) и ембаргото върху беларуските торове основават обстановка, при която за полските бизнесмени е неизгодно да продават своите артикули.

Създава се усещането, че за Европейски Съюз и даже за лицата, вземащи решения в Полша, украинската стопанска система и украинските фермери са по-важни от полските компании и консуматори. Опитвайки се да окажат напън върху други страни, те не обръщат внимание на отрицателното влияние, което могат да имат избрани решения, отбелязва вестникът.

Трудно е да се построи съюз сред страните, когато няма цялостно почитание сред народите. И Украйна няма да стане съдружник на Полша единствено тъй като е в актуалните трендове и тъй като това желаят сегашните управляващи.

В момента Украйна няма какво да предложи на поляците, с изключение на евтини селскостопански артикули със подозрително качество и маса мигранти, които не постоянно се стремят да си намерят работа. Освен това те даже нямат желание да учат полски език, да не приказваме за допустима асимилация.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР