Украйна няма как да е използвала българско оръжие в нападението

...
Украйна няма как да е използвала българско оръжие в нападението
Коментари Харесай

Тагарев: Украйна не е използвала българско оръжие срещу Белгородска област

Украйна няма по какъв начин да е употребила българско оръжие в нападението над съветската Белгородска област. Това стана ясно от отговор на министъра на защитата Тодор Тагарев в Народното събрание по време на парламентарен надзор.

„ Няма по какъв начин въоръжените сили на Украйна да са употребявали оръжие и военнотехнически средства от предоставената от България военна помощ “, съобщи министърът.

В сряда губернаторите на съветските Белгородска и Курска област оповестиха, че са били подложени на обстрел. За една жертва в село Новопетровка пък заяви в четвъртък губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

„ За присъединяване на украинските въоръжени сили в офанзивите против Белгородска област има изказвания само от съветска страна, т.е. от страната на агресора. Тези изказвания би трябвало да се слагат под основателно подозрение изключително като се регистрира масираното потребление на дезинформация и подправени вести от съветски медии и публични източници “, изясни Тагарев. Той добави, че съветските доброволци, които се бият на страната на Украйна, не са под неин надзор, а само наблюдаване.

„ В съглашението е записано, че украинската страна се задължава да го употребява при прецизно съблюдаване на устава на Организация на обединените нации, интернационалното право в региона на правата на индивида и интернационалното филантропично право единствено за задачите, разказани в Европейския механизъм за поддръжка на мира и другите относими актове на Европейски Съюз, а българската страна не носи отговорност за последствията от предоставеното имущество “, съобщи Тагарев.

Във въпросното съглашение написа, че висшият представител на съюза по въпросите на външните работи дава отговор за мониторинга на спазването на поетите задължения от Украйна. Въпросният мониторинг дава информация има ли нарушавания върху правата на индивида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР