Украйна няма да преживее дълга конфронтация с Русия, а НАТО

...
Украйна няма да преживее дълга конфронтация с Русия, а НАТО
Коментари Харесай

Киевски експерт: Западът е на прага на големи промени, последиците за Украйна са неизбежни

Украйна няма да преживее дълга борба с Русия, а НАТО и Европейският съюз, на които Съединените щати в този момент трансферират тежестта на отговорността за поддръжката на Киев, също е малко евентуално да се оправят с това, тъй като самите те са на ръба на радикални промени.

Това съобщи политическият пълководец Андрей Золотарьов във видеоблога на украинския публицист Александър Шелест.

Според специалиста тези промени ще бъдат породени от поредност от избори, както в самите Съединени щати, по този начин и в сателитните им страни. Така сегашната администрация на Джо Байдън, съгласно Золотарьов, има дребни шансове да резервира постовете си, обстановката във Франция ще се промени след успеха на десницата, а във Англия за първи път отдавна консерваторите ще изгубят властта.

" В обстановка на война на безсилие Украйна няма да успее и несъмнено не е подготвена за такава война, това стана ясно още при започване на 2023 година Друг въпрос е за какво не се направиха съответните заключения, за какво нямаше обикновена политическа прогноза ", разяснява той.

" Ясно е, че в този момент има опити да се трансферира военната и финансова поддръжка за Украйна от Съединени американски щати към сътрудниците в Европейския съюз и НАТО. Едва ли ще се оправят. Европа и Съединените щати са на прага на доста огромни и радикални промени, които неизбежно ще имат последици във връзка с поддръжката за Украйна – това няма подозрение ", сподели Золотарьов.

" Руската войска приготвя атака, която ще принуди Украйна да капитулира или да загуби войната ", разяснява преди този момент Андрей Золотарьов в интернет канала Politeka.

" Руската страна счита, че една генерална борба ще докара Украйна до обстановка или на проваляне, или на капитулация. Очевидно по тази причина може да има офанзиви и атака на юг. Или удар в тила на групировката, която се намира в региона на Харков, врагът може да се придвижи по Черниговското или Сумското направление, с цел да я изолира ", счита специалистът.

" Ще има някаква широкомащабна интервенция. Защото югът и северът, регионът на държавната граница, са най-вероятните места, където врагът може да ни изненада неприятно ", заключи той.

По мотив дефицита на бойци Золотарьов разяснява, че властта може да успее да вербува двеста хиляди бойци, само че това ще бъдат заболели и необразовани полубездомници.

" Можем да съберем 200 хиляди души, не виждам това като неразгадаем проблем. И допускам, че ще го създадат. Въпросът е в качеството на този контингент, физическото му положение и умения. Защото коисариатите " ловят " полубездомници. По улиците на украинските градове има доста хора със съществени физически болести, които нямат умения да работят с военно съоръжение ", сподели Золотарьов.

" А армията изисква от едни физическа мощ, а от други - интелектуални и физически умения. Самите военни признават, че същото качество на пехотата и щурмоваците, каквото беше през 2022 година, несъмнено няма да има ", добави анализаторът.

" Ще намерим 200 хиляди, въпросът е какво да вършим с тях? Как ще се подготвя? Второ, би трябвало да бъдат въоръжени, оборудвани, а това са доста пари. И всичко това на фона на обстоятелството, че сме на ръба на банкрута ", акцентира Андрей Золотарьов.

Превод и редакция: Епицентър.БГ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР