Украйна няма да отстъпи свои територии на Русия в замяна

...
Украйна няма да отстъпи свои територии на Русия в замяна
Коментари Харесай

Украйна няма да даде и метър на Русия в замяна на мир

Украйна няма да отстъпи свои територии на Русия в подмяна на мир, съобщи изрично украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.

Вчера Михайло Подоляк, консултант по политическите въпроси на украинския президент Володимир Зеленски, също сподели, че Русия първо би трябвало да се изтегли от всички украински територии, които е окупирала, преди да стартират мирни договаряния.

Днес Кулеба приказва пред публицисти в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността, откакто Китай разгласи, че ще показа собствен кротичък проект за споразумяване на спора.

В интерес на Украйна е Китай да играе роля в мирните старания, само че териториалната целокупност на страната не предстои на договаряния, съобщи Кулеба. Той даде да се разбере, че Украйна няма да се откаже даже от един квадратен метър своя територия.

„ Никакви отстъпки, никакъв компромис не е вероятен що се отнася до териториалната целокупност на Украйна или на която и да било друга страна в света “, акцентира Кулеба.

По-рано през днешния ден немската министърка на външните работи Аналена Бербок приветства китайската самодейност, само че също изключи опцията за предаване на украински територии на Русия.

Не бива съветският президент Владимир Путин да бъде възнаграждаван за своята инвазия в Украйна, с цел да бъдат разубедени други да последват неговия образец, посочи Бербок.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от своя страна сподели, че Китай следи деликатно изхода от войната в Украйна, до момента в който обмисля проектите си в „ своята част от света “.

Столтенберг съобщи това на фона на усилването на опасенията, че една съветска победа в Украйна ще насърчи Китай да употребява военна мощ в поддръжка на дългогодишните си териториални искания за Тайван, отбелязва ДПА.

По-рано през днешния ден в Мюнхен най-високопоставеният китайски представител по въпросите на външната политика Ван И разгласи, че страната му ще показа скоро собствен кротичък проект за споразумяване на украинския спор. Той не даде детайлности, нито посочи по кое време ще стане това./БТА

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР