Украйна няма да остави наскорошните масирани атаки на Русия срещу

...
Украйна няма да остави наскорошните масирани атаки на Русия срещу
Коментари Харесай

Киев обеща да отговори на наскорошните масирани ракетни атаки от Русия

Украйна няма да остави наскорошните масирани офанзиви на Русия против украинската територия без отговор. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание към сънародниците си, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Терористът би трябвало да заплати най-много за вредите, породени от терора и Русия ще заплати за това ", съобщи Зеленски.

4 души бяха убити и 45 бяха ранени в Харков, Запорожка и Хмелницка област, както  и в родния град на Зеленски Кривой Рог през вчерашния ден. В тази офанзива Русия употребява десетки ракети, крилати ракети и дронове. Това беше втората сходна комбинирана офанзива в границите на няколко дни.

Малко от тези ракети бяха прехванати, главно тъй като те паднаха в елементи на страната, които не са мощно предпазени, както е Киев, отбелязва ДПА.

Във вечерното си послание Зеленски съобщи, че договарянията с интернационалните сътрудници на Украйна в идните дни ще са фокусирани върху подсилване на украинската противовъздушна защита.

" Много стъпки ще бъдат подхванати и аз съм убеден, че ние ще можем да укрепим нашата страна, нашата система за противовъздушна защита, нашата работа с сътрудници по отношение на дроновете ", сподели Зеленски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР