Украйна няма да може да се присъедини към НАТО, докато

...
Украйна няма да може да се присъедини към НАТО, докато
Коментари Харесай

Столтенберг отсече: НАТО няма да присъедини Украйна по време на война

Украйна няма да може да се причисли към НАТО, до момента в който войната продължава.

Това съобщи в сряда генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс ".

" Мисля, че всички схванаха, че да станеш член в разгара на война не е на дневен ред ", сподели той на събитие, проведено от Германския фонд Маршал на Съединените щати в Брюксел.

Въпросът е какво ще се случи, когато войната свърши.

" В момента се водят съвещания по отношение на пътя напред и по какъв начин да бъдат задоволени настояванията на Украйна за участие в НАТО. Никой не е в положение да ви каже тъкмо какво ще бъде окончателното решение на срещата на върха във Вилнюс по този въпрос ", добави той.
 Украйна: 18 членки на НАТО поддържат участието на Киев
Украйна: 18 членки на НАТО поддържат участието на Киев

Стефанчук приканва Швеция да обмисли прекачване на изтребители Gripen в Украйна

Припомняме, че по-рано тази седмица ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук разяснява, че 18 членки на НАТО поддържат кандидатурата на Киев за присъединение към Алианса.

Стефанчук означи, че участието в НАТО няма опция.

Според него Украйна дава да се разбере на целия свят, че за нея е доста значимо да бъде член на НАТО, защото това ще обезпечи гаранции за сигурност.

Западът твърди, че желае да помогне на Украйна да победи Русия, само че неведнъж е упорствал, че не желае да провокира директна борба сред подкрепяния от Съединени американски щати боен съюз НАТО и Русия.
 НАТО май трансформира Украйна в източноевропейски Израел
НАТО май трансформира Украйна в източноевропейски Израел

Полша играе съществена роля в плана

През септември президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи кандидатура за бързо участие в НАТО, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи четири отчасти окупирани района на Украйна за анексирана съветска земя.

Киев, по този начин и някои от най-близките му съдружници в Източна Европа упорстват НАТО най-малко да предприеме съответни стъпки, с цел да приближи Украйна до участие на срещата на върха на алианса във Вилнюс през юли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР