Украйна няма да може да използва американски изтребители Ф-16 през

...
Украйна няма да може да използва американски изтребители Ф-16 през
Коментари Харесай

Киев: Очевидно е, че няма да сме в състояние да защитаваме Украйна с изтребители Ф-16 тази година

Украйна няма да може да употребява американски изтребители Ф-16 през есента или през зимата на тази година, съобщи нощес представителят на украинските военновъздушните сили Юрий Ихнат, съобщи Ройтерс.

 

" Вече е явно, че няма да сме в положение да пазиме Украйна с изтребители Ф-16 през есента и зимата ", сподели Ихнат в предаване, излъчено по украинската телевизия.

 

Украйна неведнъж е призовавала западните си съдружници да ѝ дават с изтребители Ф-16, като украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че това би бил сигнал, че нашествието на Русия ще приключи с проваляне.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън този май утвърди стратегии за образование на украински водачи на самолети Ф-16, само че към този момент няма избрани периоди за доставката на военни самолети.

 

" Имахме огромни очаквания за този аероплан, че той ще стане част от противовъздушната защита и ще може да ни отбрани от тероризма на съветските ракети и безпилотни самолети ", сподели Ихнат.

 

Западът твърди, че желае да помогне на Украйна да победи Русия, само че неведнъж е упорствал, че не желае да провокира директна борба сред подкрепяния от Съединени американски щати боен алианс НАТО и Москва, показва Ройтерс.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР