Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство, въпреки

...
Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство, въпреки
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство

Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство, макар ескалацията на напрежението с Русия, съобщи през днешния ден консултант на ръководителя на канцеларията на президента Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 288
" Най-важното е, че Украйна не вижда смисъл да затваря (своето въздушно пространство). Това е неуместно и по мое мнение до известна степен наподобява на частична обсада ", сподели Михайло Подоляк пред Ройтерс.

В петък съветникът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за националната сигурност Джейк Съливан позволи, че възможното съветско военно навлизане в Украйна може да стартира с удар по въздуха. Затова той прикани американците, които към момента са в тази страна, да я изоставен неотложно, тъй като едно въздушно нахлуване ще затрудни заминаването им.

Редица други западни страни също приканиха своите жители да отпътуват незабавно от Украйна, до момента в който към момента има постоянни пътнически полети.

Вчера нидерландската самолетна компания Ка Ел Ем разгласи, че стопира полетите си до някогашната руска република, както и през въздушното й пространство, поради опасности за сигурността.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 288  Путин загатнал на Байдън за военно опълчване сред Русия и НАТО? Путин загатнал на Байдън за военно опълчване сред Русия и НАТО?  Антъни Блинкън: Рискът от съветски военни дейности в Украйна е висок Антъни Блинкън: Рискът от съветски военни дейности в Украйна е висок  Испания също прикани сънародниците си да изоставен Украйна Испания също прикани сънародниците си да изоставен Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР