Украйна не трябва да залага на защитата на Бахмут на

...
Украйна не трябва да залага на защитата на Бахмут на
Коментари Харесай

Украйна не трябвало да защитава Бахмут на всяка цена

Украйна не би трябвало да залага на отбраната на Бахмут непременно, а да употребява опцията да се приготви за огромна контраатака. Това е декларирал почитан представител на Съединени американски щати, който приказва пред кореспонденти при изискване на анонимност, написа съветската редакция на BBC.

Бахмут се трансформира в епицентър на в последните месеци, като фронтовото опълчване е съпроводено с масиран артилерийски обстрел и тежки жертви, само че без забележими резултати за двете страни.
 Пригожин се похвали със завладяване на основно село край Бахмут
Пригожин се похвали със завладяване на основно село край Бахмут

Информациите към този момент са спорни

Както , Бахмут се е трансформирал и в знак на националната битка на украинците. Украинският президент през декември месец предходната година, преди да напусне Украйна за първи път от началото на войната и да замине за Съединени американски щати, с цел да приказва пред Конгреса.

Високопоставен чиновник от администрацията на президента Джо Байдън обаче съобщи пред кореспонденти, че фокусът върху Бахмут пречи на Украйна да извърши по-важната си задача - да се приготви за огромна пролетна атака в южната част на страната.

Според служителя, времето в Бахмут е в интерес на Русия, като се имат поради артилерийските ѝ запаси и огромният брой военнослужещи. Въпреки това съветска победа в Бахмут няма да докара до обилни промени във войната, защото украинските сили ще се отдръпват на добре предпазени позиции.
 Американците поучават Украйна да не бърза с нова атака
Американците поучават Украйна да не бърза с нова атака

Новият пакет военна помощ на Съединени американски щати и Европа съдържа доста повече системи, които могат да се употребяват при нахлуване

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби също приказва за това на последния си брифинг в Белия дом в петък. Той съобщи, че групата " Вагнер " на процедура " отвлича " украински позиции. " Дори и да съумеят в Бахмут и Соледар, от стратегическа позиция това няма да промени динамичността на бойното поле ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР