Украйна не разполага с установки Панцир-С1, с каквито е подложен

...
Украйна не разполага с установки Панцир-С1, с каквито е подложен
Коментари Харесай

Украйна за ракетните атаки срещу Белгород: Не сме ние! Киев обвинява руснаците, че сами са обстреляли града си -

Украйна не разполага с установки Панцир-С1, с каквито е подложен на обстрел съветският град Белгород наоколо до украинската граница. Това съобщи в неделя съветникът на министъра на вътрешните работи на страната Антон Герашченко след информациите за жертви, ранени и съществени материални вреди в жилищната инфраструктура на Белгород вследствие на ракетен обстрел. Според Герашченко в зида на една от развалените при офанзивата здания са открити елементи от снаряди на Панцир-С1.

„ В Белгород са открити елементи от ракетния комплекс „ Панцир “, който е на въоръжение в съветската войска. “ – написа в Туитър Герашченко. По думите му руснаците сами са обстреляли личните си здания.

Въпреки упованията украинците да се похвалят с офанзивата, която беше необятно отразена в съветските държавни телевизионни канали, новинарските организации в Киев резервираха тишина по тематиката. Едва откакто се появиха подробни фрагменти от съветска страна последваха мнения от Украйна. „ Наблюдателите са единомислещи, че това е ракетна установка „ Панцир “. “ – написа Герашченко.

Късчетата от снаряда, поразил жилищна постройка беше показан първо в канала Zhest_Belgorod в Телеграм с инфорамцията, че фотографията е от постройка на ул. „ Народен бул. “. Украинският специалист Олег Жданов е безапелационен, че останките са от съветска ракета от комплекса „ Панцир “.

По съветската версия, която се популяризира от московските медии Белгород е бил обстрелван от Украйна с три ракети „ Точка У “, които са били прихванати от Противовъздушна отбрана на Русия, а парчета от едната са се забили в жилищна постройка. Губенраторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви в неделя сутринта, че в града са станали детонации, вследствие на което трима души са починали, а малко по-късно поправя броя на четири убити, като съобщи, че три от жертвите са жители на Украйна.

„ Дори Гьобелс не би могъл да си измисли това. “ – реагира на съветските обвинявания представителят на регионалната военна администрация в Одеса изказванието на РИА Новости, че ВСУ са нанесли удар против жилищни квартали на Белгород с ракети „ Точка У “, касетъчни муниции и безпилотен Ту-143.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР