Украйна не разполага с оръжията, които са й нужни, за

...
Украйна не разполага с оръжията, които са й нужни, за
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна не може да спаси Мариупол

Украйна не разполага с оръжията, които са й нужни, с цел да избави пристанищния град на Азовско море Мариупол, който съветските въоръжени сили са на път да завладяват, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от ДПА.

" Ако получим самолети и задоволително тежки бронирани коли, нужната артилерия, ще успеем да го създадем ", съобщи президентът. " Сигурен съм, че ще получим съвсем всичко, от което имаме потребност. Губи се обаче освен време. Губи се животът на украинци. Хора, които към този момент не може да бъдат върнати ", предизвести той.

Депутатката Иванна Климпуш упрекна Русия, че е употребила " незнайно вещество " в Мариупол, където няколко индивида получили дихателна непълнота. " Твърде евентуално химически оръжия ", написа тя в Туитър.

По-рано отрядът " Азов ", който отбранява града, сподели, че съветски дрон е разпръснал " токсично вещество " върху военни и цивилни.

Англия ревизира изказванията за химическа офанзива в обсадения от съветските въоръжени сили украински град Мариупол, сподели английската министърка на външните работи Лиз Тръс.

" Информации сочат, че съветските сили може да са употребявали химически сътрудници при нахлуване против популацията на Мариупол. Работим незабавно с нашите сътрудници, с цел да проверим тези сведения ", написа Тръс в Туитър. Тя акцентира, че всяка приложимост на химически оръжия " би представлявала брутална ескалация в този спор и ние ще потърсим отговорност от Путин и неговия режим ". Говорител на Пентагона също съобщи, че нямат удостоверение на известието от украинската военна дирекция.

Междувременно кметът на Мариупол Вадим Бойченко заяви за над 10 000 цивилни починали при съветската блокада. Около 120 000 цивилни се нуждаят от храна, вода, топлота и връзки, добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР