Украйна не може да се откаже от своите територии”, заяви

...
Украйна не може да се откаже от своите територии”, заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Може да се сражаваме с Русия 10 години

Украйна не може да се откаже от своите територии” , съобщи президентът Владимир Зеленски в изявление за CNN, излъчено в неделя, предава Дарик.

“Не можем да се откажем от нашата територия, само че би трябвало да намерим някакъв разговор с Русия . Ако те са способни на това, значи сме подготвени. Ако има опция да приказваме, тогава ще приказваме, само че не въз основата на съветския ултиматум. Това е въпрос на отношение към нас”, добави той.

В същото време Зеленски означи, че “колкото по-скоро стартира разговорът, толкоз по-малко хора ще загинат”, само че той не изключи и различен вид: “ Може да се сражаваме с Руската федерация в продължение на 10 години “, добави той.

Шансовете за сполучливи договаряния с Русия понижават , украинското общество не желае да продължи диалога”, съобщи още Зеленски. “Помислете за Буча, Волноваха, Бородянка, Мариупол. Идва миг, когато никой не желае да приказва. Нашето общество не желае да продължим преговорите”, сподели той.

Украинският президент счита още, че напусналите Украйна бежанци към момента не би трябвало да се връщат в домовете си. “Първо, това са дами и деца. Те би трябвало да се върнат, когато обстановката се стабилизира.”

В същото време Зеленски изрази убеденост, че множеството от бежанците желаят да се върнат в Украйна и ще могат да го създадат, когато военните дейности приключат. “Знам статистиката, 93-95% от отпътувалите желаят да се върнат у дома”, добави той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР