Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията

...
Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията
Коментари Харесай

Киев: Предположенията за украинска връзка с атаката в Москва нямат нищо общо с реалността

Украйна не е забъркана в стрелбата край Москва и догатките за украинска връзка " нямат нищо общо с действителността ", съобщи представител на военното разузнаване в Киев, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Руската Федерална работа за сигурност съобщи, че " всички четирима терористи " зад офанзивата в концертната зала " Крокус сити хол " са задържани, до момента в който са пътували към украинската граница и че са сключили контракти с Украйна.

На собствен ред президентът Путин сподели, че от украинска страна, по предварителни данни, е бил квалифициран " прозорец " за прекосяване на границата.

" Това, несъмнено, е още една неистина на съветските специфични служби, която няма нищо общо с действителността и не устоя на никаква рецензия ", сподели пред Ройтерс Андрий Юсов, представител на Главното ръководство за разузнаване на украинското Министерството на защитата.

" Украйна, несъмнено, не е забъркана в тази терористична офанзива. Украйна пази своята суверенност от съветските нашественици, освобождава своята лична територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не с цивилни цели ", добави Юсов.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, който в петък вечерта и в събота отхвърли каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва.

Подоляк написа в събота в обществената мрежа " Екс ", че " всички опити да се свърже Украйна с терористичната офанзива са безусловно несъстоятелни ", отбелязва Ройтерс.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР