Украйна не е включена в списъка на поканените за срещата

...
Украйна не е включена в списъка на поканените за срещата
Коментари Харесай

Индия не покани Украйна на срещата на Г-20 тази година

Украйна не е включена в листата на поканените за срещата на Г-20, която ще се организира през есента в Ню Делхи , сподели на брифинг Ариндам Багчи, представител на индийското министерство на външните работи, представен от РИА Новости.

" Членовете на Г-20 и особено поканените страни, които планираме да поканим, бяха оповестени. И не мисля, че Украйна е в този лист. Ако има някакви промени в това, несъмнено ще се върна и ще споделя с Вас ", сподели той.

Индия пое председателството на Г-20 на 1 декември. Тя ще ръководи една година, от 1 декември 2022 година до 30 ноември 2023 година Очаква се Индия да бъде хазаин на над 200 срещи на Г-20 в цялата страна през този интервал. Срещата на Г-20 на равнище държавни и държавни ръководители е планувана за 9 и 10 септември в Ню Делхи.

Припомняме, че тази година Индонезия като ротационен ръководител на Г-20 предложения Украйна и категорчино отхвърли апелите да не кани Русия и. В последна сметка обаче вместо него съветската делегация, а украинският президент приказва по видеовръзка.

Г-20 включва Аржентина, Австралия, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР