Украйна не е сама в борбата си срещу руската инвазия,

...
Украйна не е сама в борбата си срещу руската инвазия,
Коментари Харесай

Джонсън: Украйна не е сама във войната срещу Русия

Украйна не е сама в битката си против съветската инвазия, съобщи министър-председателят на Англия Борис Джонсън. По думите му Обединеното кралство няма да стои безучастно, до момента в който Владимир Путин " излива яростта си върху украинската страна ", и ще работи за увеличение на защитното въоръжение за страната. В речта си в Брюксел той предизвести, че в случай че съветският президент употребява химически оръжия, следствията ще бъдат " пагубни за него ".

По-рано Обединеното кралство разгласи наказания против още 65 съветски компании и физически лица. По време на конференция след срещата на върха на НАТО Джонсън отбрани степента на поддръжка на Обединеното кралство за Украйна, като съобщи, че държавното управление възнамерява да изпрати още 6000 ракети в страната, както и спомагателна помощ в размер на 25 млн. паунда, с цел да помогне на Украйна да изплати заплатите на въоръжените си сили. Премиерът съобщи, че на Украйна ще бъде възложен комплект за отбрана против " нейния нападателен комшия ".

Борис Джонсън даде обещание ново разполагане на английски войски в България, в допълнение към удвояването на войските в Полша и в Естония.

Джонсън съобщи: " Това, което президентът Зеленски желае, е да се опита да освободи Мариупол и да помогне на хилядите украински бойци в града. За тази цел той се нуждае от въоръжение, както той го вижда. Разглеждаме какво можем да създадем, с цел да помогнем. Но от логистична позиция наподобява доста мъчно както с бронетехника, по този начин и със самолети ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР