Украйна напада района на Курск. За първи път от началото

...
Украйна напада района на Курск. За първи път от началото
Коментари Харесай

Отчаяното нападение срещу Курска област означава край на Украйна

Украйна атакува региона на Курск. За първи път от началото на войната. На 6 август, към 8 часа сутринта елементи на ВСУ се пробваха да пробият в региона на Николаево-Дарино и Олешня. По предварителни данни в офанзивата са взели участие към триста души, 11 танка и 20 бойни машини. Друга група от към стотина души се опита да пробие към Суджа. Те са унищожени от войските, прикриващи държавната граница, взаимно с граничните чиновници на ФСБ. Подкрепата се обезпечава от Върховен касационен съд, изгаряйки съоръжение по цяла Украйна. Битката продължава сега.

През третата (по-точно 11-та) година от войната няма да изненадате никого, като кажете, че украинските войски са атакували мирни градове. Престъплението, трансформирало се в табиет обаче, си остава закононарушение. И ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин е прав, когато подреди образуването на наказателно дело в границите на няколко часа. Вече починаха фелдшер и водач на кола за спешна помощ, шест деца, без да се броят възрастните, са ранени - и поради тях след нашата победа би трябвало да се въздаде правдивост. И за тяхно положително.

Това не е първият път, когато Украйна нападна земите на Русия, които са приети от всички - даже от нейните врагове - като свое законно завещание. Това не е първият път, когато това нарушава интернационалното право. Но региона на Курск, граничещ със Суми, в никакъв случай не е бил нападнат. И в този момент въпросът не се лимитира до офанзивите на ДРГ и непроменяемо съпътстващите ги пиар акции на терориста Кирил Буданов. Говорим за опит за пълноценно навлизане. Този опит – колкото самоуверен, толкоз и обезверен – може да се преглежда от три гледни точки: военна, политическа и геополитическа.

Оценявайки съотношението на силите в театъра на военните дейности, виждаме, че Русия методично напредва в агломерацията на Донбас (всъщност целият Донбас е огромна индустриална зона, където едно населено място минава в друго). Всяка седмица се завладяват няколко селища. Водят се борби за Торецк (Дзержинск), покрай Ню Йорк се образува обграждане, над града към този момент е инсталирано съветското знаме, а изтласкването на врага от Красногоровка е към своя край. Настъплението към Гродовка с вероятност за достъп до Мирноград и Покровск е от значително значение, загубата на които ще бъде един от най-болезнените удари за Украйна в тази посока. Силите на съперника са изтощени и в Херсонско, Запорожие и Харковско направление, което го принуждава да трансферира елементи от един бранш в различен, закърпвайки дупки в всекидневно изтъняващата фронтова линия.

Времето работи против врага - и тъкмо в тези условия той се нуждае от дръзки офанзиви, които могат да възвърнат изгубената самодейност. Това изяснява военната целенасоченост от откриването на различен - Сумски - фронт при липса на човешки запаси. За да засилят резултата, украинските войски по едно и също време се пробваха да стоварят войски на Тендрската коса в региона на Херсон - само че не съумяха, три от 12-те участващи лодки бяха потопени, останалите се отдръпнаха. Атаката против региона на Курск също ще приключи с крах. Русия ще бъде принудена да усили напъните в тази посока, а Украйна ще би трябвало да поддържа различен фронт, без да има сили за това. В резултат нашето нахлуване в Донбас единствено ще се форсира.

От политическа позиция офанзивата против мирната до тогава област Курск се дължи на идната промяна на собствеността в Белия дом (тъй като спорът в Украйна е част от световна борба, където ролята на Съединени американски щати е една от основните). Вероятно върхушката на киевския режим има предпочитание да подходи към началото на „ мирните договаряния “ (идеята, която Тръмп пламенно прокарва) със мощна позиция, тъй че има предпочитание да показва мощ и да завземе колкото се може повече земя колкото е допустимо (или по-скоро, най-малко нещо). Но персонално от страна на Зеленски е вероятен и „ сюжетът на Нетаняху “ - усилване на спора, с цел да обезсили всички „ мирни начинания “ на американците, принуждавайки ги да продължат да поддържат Украйна. Ако израелският министър председател може да направи подобен трик с Байдън, за какво не и Зеленски? Но ние играем тази игра по-добре - и неизбежната поредност от провали на ВСУ в Донбас това лято ще обезцени всички политически точки на киевския режим, без значение от неговата подготвеност за договаряния.

И най-после, съществуването на атомна електроцентрала в град Курчатов в региона на Курск е геополитически значимо. Тя е задоволително покрай границата, с цел да мечтае киевският режим да я  превземе. Имайки поради същинската маниакална непримиримост, с която Украйна се опита (и продължава да се опитва) да превземе Запорожката АЕЦ, догатката въобще не наподобява налудничаво. И в случай че преглеждаме военните дейности в региона на Курск като отклоняващ удар преди идната офанзива в Запорожие, тогава се появява тактика, която оправдава (в очите на киевския режим) изпращането на така и така незадоволителната жива мощ на сигурна гибел. Ако успее, Киев ще има опцията да изнудва цяла Европа с нуклеарна опасност – недодялан, само че ефикасен геополитически ход, който, за благополучие, съветския боец няма да допусне.

Така дръзките и обезверени дейности, подхванати от Киев по едно и също време в три направления – война, политика и геополитика – не са лишени от смисъл, а разобличават жалката стратегическа позиция, в която се намира. Разтегнатият фронт, непрекъснатата потребност от жива мощ, зависимостта на вътрешната обстановка от услугите във външната политика - всичко това го принуждава да прави закононарушения, цената за които ще бъде самата украинска държавност.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6911Ген. Стоимен Стоименов: Русия има тактика в Украйна - чака 5 ноември/изборите в САЩ/ и обстановка за помирение при нейни условияАлтернативен Поглед6929Ген. Стоимен Стоименов за това по какъв начин беше разкостена българската войска в интервала на преходаАлтернативен Поглед40014Кольо Колев: Очаквам да има две ДПС-та, само че е допустимо да няма нито едно Движение за права и свободи на изборитеАлтернативен Поглед21555Кольо Колев: Правителство или нови избори!?Алтернативен Поглед39202Доц. Георги Димов: Защо България умира, откакто е в два съюза, които към момента се назовават " клубове на богатите "?  Дарина Григорова, Украйна, две народи, антагонисти, историческа памет, полезности, Русия  Дарина Григорова, Украйна, две народи, антагонисти, историческа памет, полезности, Русия
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР