Украйна на срещата на върха на Европейския съюз (ЕС) през

...
Украйна на срещата на върха на Европейския съюз (ЕС) през
Коментари Харесай

Дуда: Украйна на срещата на ЕС през юни трябва да получи статут на кандидат

Украйна на срещата на върха на Европейския съюз (ЕС) през юни би трябвало да получи явен сигнал за отворени порти и да получи статут на претендент за участие.

Това сподели полският президент Анджей Дуда по време на взаимна конференция с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в неделя в Киев, съобщи " Укринформ ".

" Днес Украйна се нуждае от нашия сигнал: отваряне на европейските порти за Украйна като страна, за украинското общество, което желае да бъде част от европейската общественост, а не съветска сфера на въздействие ", акцентира Дуда.
 Анджей Дуда: Украйна сама би трябвало да реши бъдещето си
Анджей Дуда: Украйна сама би трябвало да реши бъдещето си

Появиха се тревожни гласове, които споделят, че Украйна би трябвало да се поддаде на настояванията на Путин

Според него даването на Украйна на статут на претендент за участие в Европейски Съюз по време на срещата на върха на Европейския съвет на 24 юни ще бъде сигнал за украинците от европейските водачи и ще има " значимо политическо и психическо значение ".

Дуда акцентира, че този жест е значим освен за Украйна, само че и за Европейски Съюз, в случай че европейците желаят този план да продължи да остане " прелъстителен ".

Припомняме, че Дуда е на посещаване в Украйна и през днешния ден приказва пред Върховната рада (парламента).

Той стана първият задграничен водач, който произнесе тирада персонално пред украинския парламент след нашествието на Русия на 24 февруари.

Само Украйна има право да взема решение бъдещето си. Това съобщи полският президент пред депутатите в Киев,каза в речта си Дуда.
 Полският президент приказва през днешния ден пред украинския парламент
Полският президент приказва през днешния ден пред украинския парламент

Първият президент на непозната страна от началото на войната

" Появиха се тревожни гласове, които споделят, че Украйна би трябвало да се поддаде на настояванията на Путин ", сподели Анджей Дуда. " Само Украйна има право да взема решение за бъдещето си, нищо за вас без вас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР