Украйна може вече да има ядрени оръжия, каза генерал Валдемар

...
Украйна може вече да има ядрени оръжия, каза генерал Валдемар
Коментари Харесай

Полски генерал допуска, че Украйна вече има ядрено оръжие

Украйна може към този момент да има нуклеарни оръжия, сподели военачалник Валдемар Скшипчак, някогашен пълководец на полските сухопътни сили, пред радио ZET.

„ Не изключвам, че Украйна има нуклеарно оръжие, защото украинците имат атомни електроцентрали, учени, лаборатории, ноу-хау. Тоест, те имат всичко, с цел да имат такива оръжия. По принцип през днешния ден никой няма да забрани на украинците да ги имат “ – сподели Скшипчак.

Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев сподели по-рано, че Киев желае да стартира полемика за нуклеарния статут на Украйна, само че но направи ангажимента, че няма " готово предложение ", по какъв начин би изглеждало това.

На собствен ред генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани нуклеарните сили да се откажат от потреблението на оръжия за всеобщо заличаване.

Депутатът от Държавната дума Алексей Журавльов на собствен ред означи, че отводът на Украйна от нуклеарни оръжия по Будапещенския меморандум не значи неспособност да ги създава.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Киев наследи забележителен нуклеарен боеприпас. Въпреки това, през 1994 година Украйна подписа Меморандума от Будапеща, отказвайки се от третия по величина боеприпас от оръжия за всеобщо заличаване в подмяна на заричане от други подписали страни да подсигуряват нейната сигурност.

През февруари 2022 година Володимир Зеленски разгласи на Мюнхенската конференция, че ще инициира договаряния сред участниците в меморандума. Тогава той сподели, че в случай че те не се състоят или в случай че в следствие няма гаранции за сигурност за Киев, „ Украйна ще има цялостното право да счита, че Будапещенският меморандум не работи и всички пакетни решения от 1994 година ще бъдат сложени под въпрос. "

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР