Украйна може в крайна сметка да се присъедини към Съюзната

...
Украйна може в крайна сметка да се присъедини към Съюзната
Коментари Харесай

Лукашенко разкри кога Украйна ще се присъедини към Съюзната държава

Украйна може в последна сметка да се причисли към Съюзната страна с Русия и Беларус след 15 години, в случай че „ грешките “ бъдат избегнати по време на актуалната рецесия, предвижда президентът Александър Лукашенко в изявление за YouTube канала „ Соловьов Live “, частично излъчен от съветски медии на неделя.

Основният проблем е, че продължаващата рецесия се разпалва оттатък Атлантика, съобщи беларуският водач, обвинявайки Вашингтон, че интензивно тласка Киев във война с Русия.

„ Това е същността на войната, която сега се разисква от вас и от нас; „ О, Украйна отива на война. “ Не Украйна, а американците ги тласкат към война “, сподели Лукашенко.

През последните няколко месеца висши западни чиновници и медии неведнъж предупреждаваха за хипотетично идно „ инвазия “ в Украйна от Русия, обвиняване, което Москва поредно отхвърля.

Не се появиха действителни доказателства в поддръжка на сходни изказвания, като вместо това известията цитират анонимни източници и наблюдения на придвижването на съветски войски на територията на самата Русия.

Украйна наподобява доста неохотна да стартира война, означи Лукашенко, базирайки се на последните изказвания на украинския президент Владимир Зеленски. Последният упрекна западните политици и медии, че покачват напрежението, заявявайки, че рисуват обстановката в страната му по този начин, като че ли тя към този момент е във война с Русия.

„ Въпреки че не чаках той да се държи по този начин, [Зеленски] към този момент стартира да вика: „ Не, не, няма да има война, няма война “ и т.н ", сподели Лукашенко.

" Сега се пробват да го върнат назад в кабината му, с цел да го накарат да каже, че ще има война, че нападаме и по този начин нататък “, сподели Лукашенко, заклеймявайки украинския си сътрудник като „ безглав “ човек. Той сподели, че украинският президент наподобява не ненавижда „ цялото руско минало “.

" [Зеленски] е просто безформен човек, той няма гръбнак ", съобщи Лукашенко.

Запитан за бъдещето на Украйна, Лукашенко сподели, че страната може в последна сметка да се окаже не просто съдружник, а член на Съюза, който сега включва Русия и Беларус.

Създадена през 1999 година, Съюзната страна Русия-Беларус в началото предвиждаше основаването на взаимен кабинет, парламент и съдилища, както и други институции, което дейно трансформира двете народи в една.

Нито един от тези проекти не се е осъществил до момента, само че двете страни се радват на надълбоко икономическо и политическо партньорство с проекти за по-нататъшна интеграция, оповестени от Москва и Минск предходната година. Други страни също биха могли да се причислят към организацията, допусна Лукашенко.

„ Знаеш ли, Беларус към този момент е там, мисля, че имаше добър урок за Казахстан “, сподели той, имайки поради насилствените разтърсвания, които централноазиатската страна претърпя при започване на януари, което накара казахстанското държавно управление да изиска къса мироопазваща задача до ръководената от Русия Организация на контракта за групова сигурност (ОДКБ).

„ Ако кажем 15 години, сигурен съм, че Украйна ще бъде там [Съюзната страна, бел.р.], в случай че не създадем никакви неточности “, предвижда Лукашенко.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР