Украйна може да загуби енергийната война срещу Русия, ако спрената

...
Украйна може да загуби енергийната война срещу Русия, ако спрената
Коментари Харесай

Украйна рискува да загуби „енергийна война“ с Русия, предупреждава шефът на сектора

Украйна може да загуби енергийната война против Русия, в случай че спрената помощ от Съединени американски щати не дойде скоро, предизвести шефът на най-големия частен производител на електрическа енергия в страната.

Обаждането от основния изпълнителен шеф на DTEK Максим Тимченко ускорява възходящата угриженост на Киев по отношение на пакета с помощ, блокиран от републиканците в Конгреса, който съгласно украински публични лица би трябвало да дойде „ в границите на един месец “, с цел да помогне на въоръжените сили на страната да удържат съветската инвазия, към този момент трета година.

„ След две години на тази борба не можем да си позволим да загубим тази енергийна война “, сподели Тимченко пред Financial Times. „ И има риск да стартираме да губим единствено тъй като това, което беше дадено, не беше доставено “, добави той.

Както през 2022 година, Русия ускори своите въздушни офанзиви против енергийната система на Украйна преди тази зима, пробвайки се да остави хората на мрачно и студено.

Победата на Украйна „ зависи освен от хората на фр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР